豪華的皮座孖寶 - Four Star 皮革清潔gel + 護養素

登登登櫈! 各位好! 今日我阿兵哥首次同大家見面.
呢個汽車美容blog 已經有一年無更新了. 今日就由我阿兵哥重新整理, 將各種汽車美容資訊帶給大家啦!

首次見面, 我唔想長篇大論. 今次先簡單介紹兩隻將會粉墨登場的新產品, Four Star 皮革清潔啫哩, 同 Four Star 皮革護養素.

Four Star 呢個品牌可能大家比較陌生. 其實由1989 年至現在, Four Star一直提供非常高質素的產品. 其產品配方可能較為傳統, 但因應汽車上所用的物料不斷更新, 近年已經引進較新的 chemical engineering 將手上的天然配方作調整. Four Star 的black label - "Four Star Ultimate" 雖然用起來未必最方便, 持久性亦未必最長, 但效果一定係state of the art. 最少兵仔我試左近10隻都無失望過! 之後再講多D呢個品牌的事.

皮革清潔圖(借用)
呢度我借用網上的圖片. 係咪覺得左右比較好誇張, 好似PS? 實際上我未有一張咁污糟的梳化做測試, 但效果一樣突出! 測試報告要等下一期, 今次先作簡介.

Four Star 皮革清潔啫哩:
係免過水的配方. 無洗潔精唔怕傷皮. 天然配方溶解皮上污漬, 張梳化, 做完之後真係會有上面張圖咁的效果! 單用呢隻清潔啫哩已經好好, 但要最佳效果, 建議用埋皮革護養素.

Four Star 皮革護養素:
呢隻並非傳統果D皮油, 用過後張梳化會肥肥漉漉果種. 佢滋潤成份適中, 用過後有種自然的光澤, 唔會反晒光, 而且D皮會變得好有彈性.

雖然呢兩支歐美已經賣左好多年, 並非新產品, 但今次係首度登陸香港. 現有少量貨供應, 亦會很快於Nice Car 的e-shop 推出. 價錢方面, Four Star 皮革清潔啫哩為$148, Four Star 皮革護養素為$188, 詳情可致電3482 9859 或電郵info@nicecar.hk

留言